Здравейте, Гост
Поръчан(и) 0 продукт(а)
Всичко с ДДС 0.00 лв
Отвори
Поръчан(и) 0 продукт(а)
Обща стойност 0.00 лв

 

Пробиотик Нормофлор Капсули 250 мг / Deodan Normoflor 250 mg
Марка DeoDan
Продукт Пробиотик Нормофлор Капсули 250 мг
Статус Наличен
Цена с ДДС 10.00 лв

Количество Поръчай

Препарат нормализиращ микробната флора на чревния тракт.

Състав
Лиофилизирани бактериални тела от специално селекционирания щам Lactobacillus Bulgaricus "I. Bogdanov patent strain tumoronecroticance B51" ATCC #21815 накратко наричан LB51®. Един грам от препарата съдържа минимум 2.5x109 живи бактериални тела.
 
Фармакологични свойства
При вътрешно приложение на NORMOFLOR®, в гастроинтестиналния тракт бактериалните тела възвръщат своята жизненост и се размножават, като действат антагонистично на патогенните и условно-патогенните ентеробактерии. Благотворното влияние на препарата се дължи на ликвидирането на чревните инфекции и прекратяването на диаричния синдром, както и на бързото регенериране на чревната мукоза, дължащо се на биологично активните вещества синтезирани от LB51®.
 
Показания
Лечебно - при храносмилателни разcтройства, включително диарии от бактериален произход (Salmonella, Shigella, Klebsiella, патогенни Escherichia coli, Proteus, Pseudomonas); - при дизбактериози, предизвикани от лечение с широкоспектърни антибиотици и сулфонамиди; - при колити и проктити, в т.ч. язвени хеморагични и радиационни колити и проктити, при акне.
Профилактично - по време и след лечение с антибиотици и/или сулфонамиди за поддържане на нормална чревна флора и за предотвратяване на дизбактериози, при атопичен дерматит.
 
Дозировка
При остри форми на диаричния синдром лечението започва с 4 капсули от 250 mg на първи прием и по 2 капсули на всеки следващи два часа. През следващите 3-4 дни лечението продължава с по 2 капсули 3-4 пъти на ден 1/2 час преди ядене. При средно тежки случаи - по 1-2 капсули 3-4 пъти дневно, 1/2 час преди ядене. При чревни разстройства у кърмачета и новородени - съдържанието на 1-2 капсули, суспендирани в малко вода или мляко 3-4 пъти на ден. За стабилизиране на постигнатия вече ефект, лечението следва да продължи поне още 5 дни в дози 2-4 капсули на ден. Хроничните колити изискват по-продължително лечение. При акне и атопичен дерматит 1-2 капсули 3 пъти дневно 30 мин. преди хранене.
 
Противопоказания
Противопоказания за прилагането на NORMOFLOR® няма.
 
Предпазни мерки
Няма данни за неблагоприятно въздействие на NORMOFLOR®  по време на бременност и лактация.
 
Странични реакции
Hе са установени.
 
Взаимодействия с други лекарства
Активността на NORMOFLOR® намалява при употреба на антибиотици и/или сулфонамиди, което изисква повишаване на дозировката му и продължаване на приемането му след прекратяване на приема на антибиотика.
 
Предозиране
Поради абсолютната си безвредност, препаратът може да се приема и в много по-големи дози - в зависимост от тежестта на заболяването и/или симптоматиката, която трябва да се преодолее. Това дава възможност да се намери оптималната за всеки пациент дозировка.
 
Опаковка
Флакони с по 16 капсули от 250 мг
 
Съхранение
Hа сухо и проветриво, при температура -20o до +18oС. При по-продъжително съхранение е желателно препаратът да се постави в хладилник.
 
Срок на годност
3 години.
 
Производител
ДеоДан ЕООД 
бул. "Св. Климент Охридски" №1
София 1756
тел. +359 (0)2 8720652, 8720653 
факс +359 (0)2 8720653 
Eл.поща sales@deodan.com
Интернет адрес www.deodan.com
Пробиотик Нормофлор Капсули 250 мг / Deodan Normoflor 250 mg
Пробиотик Нормофлор Капсули 250 мг / Deodan Normoflor 250 mg
Пробиотик Нормофлор Капсули 250 мг / Deodan Normoflor 250 mg
Пробиотик Нормофлор Капсули 250 мг / Deodan Normoflor 250 mg